Blog o vareni a životospráve - Peppe's Talianska Reštaurácia Košice

peppe's
_________________________________________________________
pizza & pasta
ITALIAN  RESTAURANT
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Peppe Blog
 
~ Varte jednoducho, používajte sezónne potraviny, spomaľte z rýchleho štýlu života a snažte sa vychutnávať život o niečo viac. To je to, načo sa budeme zameriavať v tomto blogu.

~ Veľa známych ako aj našich zákazníkov sa ma pýtajú na tip pri varení "al dente" cestovín.
Cestoviny patria k najobľúbenejším potravinám nielen u nás doma v Taliansku. Jeme ich stále, chutia ako teplé, tak i za studena v šalátoch. Ich príprava je rýchla a pomerne jednoduchá.
Teda, ak vieme, ako na to!

~ Môj tip na správne "al dente"
1. Používajte veľký hrniec, tak predídete tomu aby ste sa nepokúšali napchať dlhé špagety do malého hrnca (1 liter vody pre každých 100 g cestovín, čo je priemerná porcia na osobu).
2. Pridanie Soli až do vriacej vody, tesne predtým, než do hrnca vložíte cestoviny.
3. Počkať, kým voda zovrie až následné nasypete cestoviny, nie skôr. Takto by ste len docielili to, že škrob vystúpi na ich povrch a cestoviny potom budú lepivé.
4. Nepridávajte olej počas varenia, my Taliani naozaj nič také nerobíme. Radšej doprajte cestovinám kvalitný olivový olej až po ich scedení. Veľmi dôležitá je ale aj kvalita varených cestovín.
5. Nemiešajte ich, Cestoviny nie sú ryža, ktorú by ste počas varenia mali nutkanie miešať. Pri vložení cestovín do vriacej vody, pomaly ich premiešajte vareškou a dbajte na to, nech sa neprichytia ku dnu.  
6. Hlavný bod: Nevarte ich zbytočne dlho, väčšina ľudí má tendenciu cestoviny prevárať. Je potrebné si uvedomiť že každý tvar cestovín potrebuje inú dobu varu. Ak teda chcete mať cestoviny uvarené správne "al dente" alebo ich plánujete prehriať na panvici spoločne s omáčkou, je vhodné ich scediť približne o 2 až 3 minúty skôr, než je uvedené na obale. Pri zahryznutí či prekrojení vidličkou by ste mali cítiť ľahký odpor cestoviny a na reze by malo byť vidieť tenký svetlejší prúžok, u špagiet bielu bodku uprostred.
7. Hotovo, v momente, keď sú cestoviny hotové, prelejte ich cez cedidlo alebo sitko a vyklepte z nich všetku prebytočnú vodu.

Buon appetito !
         JOIN OUR MAILING LIST


Peppe's © 2018  | Italian authentic food
Mäsiarska 8
Košice
Otváracie hodiny

Pondelok - Piatok: 11:00 - 22:00
Sobota: 16:00 - 22:00
Nedeľa: Zatvorené
Rezervácie 055 / 728 98 46
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky